EXPERIMENTEN MET NATUURBEITSEN

(Amsterdam, 6-12-2021)  Door bemiddeling van Taalkwadratuur vinden de komende tijd in Amerika, Duitsland en Engeland experimenten plaats met natuurbeitsen van het Canadese bedrijf Sansin.

In Amerika voert de American Hardwood Export Council (AHEC) testen uit op Amerikaanse loofhoutsoorten/-producten, zoals kruislaagtulpenboomhout (KLT) en gemodificeerd tulpenboomhout. Derix doet dit in Duitsland op kruislaaghout (KLH) van naaldhout. En in Engeland test het Londense architectenbureau dRMM het product op KLH dat ze kiezen voor hun ontwerpen. Bij gunstige resultaten komt Sansin op de to use-lijst terecht.

Sansin houdt zich al 30 jaar bezig met watergedragen afwerkproducten voor de houtsector. Ze worden geproduceerd op basis van harsen uit het kernhout van bomen. De pigmenten van de 70 mogelijke natuurkleuren worden via nanotechnologie toegevoegd. Verdere kenmerken: weer- en kleurvast, hoge UV-bescherming; vrijwel 0% VOS, vochtregulerend, minder kans op vervorming en scheuren. Voor informatie: www.sansin.com.

Foto: The Sansin Corporation Strathroy, Ontario, Canada

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.