MALEISIË: BRANDPUNT VAN HOUTVERNIEUWING

(Amsterdam, 6-12-2021)  Deze week is op de website www.houtnatuurlijkvannu.nl de vierde whitepaper van Taalkwadratuur gepubliceerd in opdracht van Hout. Natuurlijk van nu: Maleisië: brandpunt van houtvernieuwing.

De whitepaper gaat uitgebreid in op Maleisië als een van de grootste houtexporteurs ter wereld: de houtproducten gaan naar liefst 170 landen. Steeds voeling houdend met vooral de ontwikkelingen in Europa heeft dit land zich opgewerkt tot een moderne industriële natie die het nodige respect afdwingt.

Ook in de 21ste eeuw gaat dit ontwikkelingsproces volop door, niet in de laatste plaats op het vlak van duurzame oogst en productie. Van de duizenden houtsoorten die Maleisië kent, worden er twintig het meest gebruikt. De bekendste in ons land zijn: balau/bangkirai (zware buitentoepassingen), meranti (kozijnen, ramen, deuren e.d.), keruing (toneelvloeren, parket, zware buitentoepassingen) en merbau (deuren, ramen, kozijnen, zware buitentoepassingen).

Ook hypermoderne producten zijn of komen op de markt: kruislaaghout (van sesenduk), gemodificeerd rubberwood en merpauh, en gelamineerd loofhout (o.a. van keruing, mengkulang en resak).

Alle vier whitepapers zijn op bovengenoemde en op deze website (Publicaties) te vinden.

Foto: Taalkwadratuur Amsterdam.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.